Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers in Edam - Volendam (Tozo)

De maatregelen om het Corona-virus te beteugelen heeft grote economische gevolgen. Reden voor het kabinet om een uitgebreid noodpakket samen te stellen voor ondernemers. Onderdeel van dit noodpakket is de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

 

Extra tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers)

Update 1-7-2021

Tozo 5

Per 1 juli is het mogelijk om Tozo 5 aan te vragen. Tozo 5 is bedoeld als inkomensondersteuning voor levensonderhoud voor ondernemers in de maanden juli, augustus en september 2021. De Tozo 1, 2,3 en 4 kunnen niet meer worden aangevraagd.

Extra ondersteuning

De voorwaarden voor het aanvragen van Tozo 5 zijn ten opzichte van Tozo 4 ongewijzigd gebleven. Wel mogen gemeenten meer informatie vragen over de situatie van de ondernemer en onderneming. Dit om te kunnen achterhalen of er extra ondersteuning geboden kan worden met als doel dat de ondernemer zo snel mogelijk weer op eigen benen kan staan. Vanaf Tozo 5 ligt de nadruk dus op het ondersteunen, activeren en stimuleren van zelfstandige ondernemers om het bedrijf weer gezond en toekomstbestendig te maken.

Lening voor bedrijfskapitaal

Het is ook nog steeds mogelijk om een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen tot maximaal € 10.157 (alle Tozo-leningen bij elkaar opgeteld). Tot 1 januari 2022 wordt er geen aflossing gevraagd en geen rente gerekend over de lening. De looptijd van de lening is maximaal 5 jaar.

Overige maatregelen

Naast de Tozo blijft ook de TONK en de TVL beschikbaar als financiële ondersteuning voor ondernemers. En ook de eerder afgekondigde belastingmaatregelen blijven van kracht.

Update 1-4-2021

Tozo 4

Vanaf 1 april 2021 kan je een Tozo 4 uitkering aanvragen. Deze loopt tot maximaal 1 juli 2021. Lees hier waar je bij de aanvraag rekening moet houden of ga direct naar de website van de Gemeente Edam-Volendam

Update 1-9-2020

Tozo 3

Onlangs is bekend gemaakt dat het corona steunpakket wordt verlengd, zo ook de Tozo. We spreken nu over Tozo 3. Net als bij de Tozo 1 en 2 neemt de Gemeente Edam-Volendam de aanvraag in behandeling. Tozo 3 loopt door tot eind juni 2021. De regeling is aan te vragen tussen 1 oktober 2020 en 30 juni 2021.

Wat is er gewijzigd?

Bij de aanvraag voor de Tozo-3 uitkering zou per 1 oktober getoetst worden op beschikbaar geld (beperkte vermogenstoets). Door de extra maatregelen tegen het coronavirus is deze voorwaarde niet passend, vindt het kabinet. In afstemming met VNG, Divosa en verschillende gemeenten heeft het kabinet besloten om de toets op beschikbaar geld pas op 1 april 2021 in te voeren. Dit geeft voor een periode zekerheid aan zelfstandig ondernemers.

Tozo 4

De planning is nu om de voorgestelde vermogenstoets per 1 april 2021 te gaan hanteren. In de periode 1 april 2021  t/m 30 juni 2021 spreken we dan over Tozo 4. Begin 2021 wordt nader gecommuniceerd over Tozo 4 en de invoering van de toets op beschikbaar geld. 

Bedrijfskrediet

Het blijft ook mogelijk om een bedrijfskrediet aan te vragen. Dit kan tot maximaal EUR 10.157 euro voor Tozo 1,2 en 3 gezamenlijk.

Update 22 mei 2020

TOZO 2 

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) krijgt een vervolg; Tozo2! De noodregeling ook voor zelfstandig ondernemers in Edam-Volendam die eind mei afloopt, wordt met drie maanden verlengd tot eind augustus.

Als je nu gebruik maakt van Tozo uitkering levensonderhoud kan je, als je aan de voorwaarden van de vervolgregeling voldoet je  Tozo-uitkering verlengen. Ook zelfstandigen in Edam-Volendam die nog geen gebruik hebben gemaakt van Tozo kunnen ondersteuning aanvragen als zij aan de voorwaarden voldoen.

Welke spelregels gelden er voor Tozo 2:

 • Er is WEL een partnerinkomenstoets (bij Tozo 1 was deze er niet!)
 • Er geldt geen vermogenstoets;
 • Er wordt niet gekeken naar de levensvatbaarheid van de onderneming;
 • De kostendelersnorm wordt niet toegepast.

Partnerinkomenstoets

De partnerinkomenstoets houdt in dat het inkomen van de partner meetelt voor het bepalen van de hoogte van de aanvullende uitkering. Bij de aanvraag verklaart je wat de hoogte van het inkomen van jezelf en je eventuele partner is in de maanden waarvoor je de uitkering aanvraagt. Als het huishoudinkomen boven het sociaal minimum komt, kun je geen aanspraak maken op Tozo 2 uitkering levensonderhoud.

De aanvraag voor Tozo 2 loopt net als Tozo1 via de Gemeente Edam-Volendam. Hier kan je ook terecht voor vragen over jouw Tozo-aanvraag. 

Meer informatie Tozo 2

Gemeente Edam- Volendam (Tozo 1)

Ook in de Gemeente Edam-Volendam kan je als zelfstandige en beroep doen op deze regeling. Hieronder in het kort nog even een aantal belangrijke kenmerken van de regeling:

 • Tijdelijke aanvulling inkomen tot het sociaal minimum voor zelfstandigen (ca. €1500 per maand netto) bedoeld voor levensonderhoud.
 • Daarnaast kan er een lening voor bedrijfskapitaal worden aangevraagd van max. € 10.157 ten behoeve van liquiditeitsproblemen
 • Betreft versoepeling van bestaande BBZ-regeling (bijvoorbeeld tijdelijk niet gekeken naar jouw eigen vermogen en / of die van je partner, geen toets levensvatbaarheid)
 • Regeling geldt vooralsnog voor 3 maanden (tot 1 juni 2020). De regeling werkt terug tot 1 maart.
 • Er wordt binnen 4 weken inkomensondersteuning verstrekt voor een periode van max. 3 maanden. Het is hierbij mogelijk om een voorschot te ontvangen.
 • Uitkering is een gift.

Meer algemene informatie verstrekt door de Rijksoverheid lees je hier.

Lees hier wanneer kom je in aanmerking voor deze versoepelde regeling?.

Wat heb je nodig om de aanvraag te kunnen indienen?

Houd er rekening mee dat je bij het invullen van de aanvraag de volgende gegevens nodig hebt:

 • Je DigiD
 • Je identiteitsbewijs en dat van je eventuele partner
 • De gegevens van je inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • Je BTW identificatienummer

Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in Edam-Volendam

Als inwoner van de Gemeente Edam-Volendam kan je bij de gemeente terecht voor de aanvraag van deze regeling. Klik op onderstaande button voor meer informatie en het starten van je aanvraag.

Vragen over jouw Tozo-aanvraag

Heb jij reeds een aanvraag ingediend via de Gemeente Edam-Volendam en heb je vragen over bijvoorbeeld de toekenning, de uitbetaling of wil je jouw aanvraag wijzigen? Neem dan geen contact op met het Startersloket maar met de Gemeente Edam-Volendam.  

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Steunpakketten na nieuwe lockdown: TVL verlengd, extra steun evenementen

Om de inkomstenklap van de lockdown te verzachten zijn nieuwe steunpakketten bekendgemaakt. De Tegemoetkoming Vaste Lasten, ofwel TVL-regeling, is verlengd. Daarnaast is er een uitgebreide subsidie voor evenementen (TRSEC). De pakketten gaan tot nog toe alleen gelden voor het huidige kwartaal (Q4). Het kabinet trekt 1,3 miljard euro uit om de steunmaatregelen te financieren.

Kabinet sleutelt aan nieuwe steunpakketten voor ondernemers

Het demissionaire kabinet sleutelt aan nieuwe steunpakketten voor ondernemers die getroffen worden door beperkende coronamaatregelen open te stellen. Dat melden goed ingevoerde Haagse bronnen.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in Edam - Volendam
Aanvraag Bijzonder uitstel van belasting
Extra hulp voor ondernemers in de gemeente Edam-Volendam
Hoe bepaal ik het inkomen voor de Tozo aanvraag als zzp'er in Edam-Volendam?
Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) in de gemeente Edam-Volendam
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)
Aanvullende regelingen voor de Horeca, Detailhandel en Evenementenbranche
Starten met het stappenplan van het Startersloket
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer